Радев: Колкото повече хора гласуват, толкова по-слаба ще бъде мафията

"Нека всеки от нас да даде своя свободен, отговорен и осъзнат глас", призова президентът

12.11.2021 | 12:21 Редактор: Жаклина Иванова
Радев: Колкото повече хора гласуват, толкова по-слаба ще бъде мафията

"Изборите през април и юли оставиха България без редовно правителство. Пред страната стоят неотложни задачи, които изискват законодателни решения. Сред тях е и приемането на държавния бюджет, но всеки ден без работещ парламент натрупва проблеми, които следващото Народно събрание трябва да решава, и тези проблеми правят неговата задача още по-предизвикателна. Проблеми, от които вече страдаме и днес", заяви президентът Румен Радев в обръщението към нацията преди изборите 2 в 1 в неделя.

"Два състава на Народното събрание живяха кратко. Не излъчиха мнозинство. В тях се чуха важни идеи, важни предложения, истини и мнения, които допринесоха за възстановяване на демократичния дебат. В неделя предстои да изберем не просто народни представители, президент и вицепрезидент, но и да определим какво бъдеще искаме да имаме, да надмогнем егоистичните заблуди и спасяването поединично, които са в основата на голямата криза", подчерта държавният глава.

Радев посочи, че всеки един глас е важен.

"Всеки един глас  - на младия и на възрастния, на бедния и на богатия, на образования и на необразования, ще окаже влияние в определянето на нашата обща съдба", изтъкна президентът.

"Нека всеки от нас да даде своя свободен, отговорен и осъзнат глас. Мнозина не гласуват, защото се страхуват да не бъдат излъгани. Но изборите са тъкмо обратното - възможност да санкционирате лъжата и онези, които бъркат в джоба ви, които ограбват бъдещето. Да посочите хората, които ще дадат моралния облик на властта, да зададете посоката, в която искате да се развива България", уточни държавният глава.

Радев подчерта, че на изборите гражданинът е арбитър.

"Колкото повече българи кажат думата си, толкова по-устойчиви ще бъдат институциите ни, толкова по-слаба ще бъде мафията, която разчита на обществената апатия", каза президентът.

"Нека всеки, който милее за България - както тук, така и далеч от родината, да даде своя глас за нейното бъдеще на 14 ноември", призова Радев.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК