Герджиков: В името на втория мандат Радев доведе нацията до безпрецедентно разделение

Имаме опасения достатъчно честни ли ще бъдат изборите, подчерта кандидатът за президент

10.11.2021 | 15:23 Редактор: Елеонора Танева
Герджиков: В името на втория мандат Радев доведе нацията до безпрецедентно разделение

32 години след 10 ноември 1989 г. България отново е изправена пред избор и има нужда от промяна. В стремежа си да си осигури втори мандат Румен Радев доведе нацията до безпрецедентно разделение. Хиляди наши сънародници са заплашени през задаващата се тежка зима да останат без работа и доходи. Това каза кандидатът за президент проф. Анастас Герджиков на организирана от СДС кръгла маса по повод годишнината от демократичните промени в България.  

Той подчерта, че страната се нуждае от стабилно демократично правителство, което да решава натрупаните през последните месеци проблеми. 

"На всички обезверени българи искам да кажа, че изход има. Ние им подаваме ръка! Нека отхвърлим юмрука на омразата, нека се върнем към ценностите и надеждата, които 10 ноември ни донесе", заяви Герджиков.

Кандидатът за президент добави, че 32 години след началото на демокрацията над обществото е надвиснала сянката на тоталитарните похвати.

"Отново имаме опасения достатъчно честни ли ще бъдат изборите, притискат се хора, появяват се машини за гласуване извън сертифицираните с неубедителни обяснения с каква цел ще бъдат използвани", каза още кандидатът за президент.

Той упрекна Радев, че е подклаждал враждата между партиите и така за трети път в рамките на една година се провеждат парламентарни избори. 

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК