ЦИК няма да разреши допълнителните машини дори за резервни части

Напрежението дни преди изборите е силно притеснително, заяви Цветозар Томов

11.11.2021 | 11:10 Редактор: Здравко Черкезов
ЦИК няма да разреши допълнителните машини дори за резервни части

Централната избирателна комисия (ЦИК) не е дала и няма да даде разрешение допълнителни машини за гласуване, доставени извън обществените поръчки, да се ползват на изборите в неделя дори под формата на резервни части. Това обяви пред БНР говорителят на комисията Цветозар Томов. 

В свой склад фирмата-доставчик "Сиела Норма" съхранява 199 устройства, а други 228 са в двора на склада на "Каргопартнерс". Томов коментира, че има разминавания в обясненията на фирмата, за което е сезирана ДАНС и вътрешният министър. 

По думите му се подкопава доверието във вота тази неделя, затова е поискана и охрана на въпросния склад на "Сиела Норма":

"Трябва да направим всичко възможно, за да успокоим хората, защото това е, което мен ме притеснява. Не ме притеснява, че някой може да вкара нерегламентирано машината преди изборите. Това няма да се случи! Напрежението дни преди изборите е силно притеснително", заяви Томов. 

"Полезният ход е да наложим строг контрол върху използването на тези устройства, тъй като това би могло да успокои хората – да не допуснем машина, която не е собственост на ЦИК, да бъде употребена по какъвто и да е начин на предстоящите избори", категоричен бе говорителят на ЦИК.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК