Високата смъртност у нас е породена от неправилно медицинско лечение?

Според математици се очаква да няма нови рекорди по брой заразени

10.11.2021 | 13:38 Редактор: Здравко Черкезов

Наблюдава се спад на новите случаи. Според математици се очаква да няма нови рекорди по брой заразени, но намалението на смъртността ще се случи с по-бавен темп. 

"С връщането на учениците на училище от другата седмица се очаква броят на заразени отново да се покачи", прогнозира д-р Лъчезар Томов.

Според специалистите високата смъртност, която се наблюдава у нас, е породена от неправилно медицинско лечение

"Този протокол изглежда много просто. Всъщност, има две течения за протоколи, едното разделя заболяването на фази, а другото го разделя на тежест. Нашият протокол обединява нещата, тоест във фазите са и съответните тежести", изтъкна хематологът д-р Чавдар Ботев.

Първа фаза от заболяването е симптомният период, в който се дават противовирусни лекарства, като по-често се прибягва до антибиотици, което според д-р Ботев е най-големият проблем. 

"В този период се прави други грешка, дават се кортикостероиди. Кортикостероидите потискат имунната система и това е нещо, което не бива да се допуска", категоричен бе хематологът.

Според специалистите навлизаме в плато на заболеваемост, но високата натовареност в болниците ще продължи още няколко седмици. 

Вижте повече в репортажа на Антония Богданова.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
Василев
преди 2 години
Да благодарим на некадърника Кацаров,че прати децата в училище,както и на безличния му колега,министъра на образованието....Колко ли сребърника им дадоха за далаверата с щадящите тестове? Сигнализирай за неуместен коментар