Стотици на базар в Кубрат без маски, не се страхуват от Ковид-19

Хората твърдят, че са ваксинирани

08.11.2021 | 13:41 Редактор: Искра Ангелова

Тълпа от хора без маски в Кубрат. Всяка неделя в града се организира базар, на който не се спазват противоепидемичните мерки и се посещава от стотици. Хората твърдят, че са ваксинирани и не се страхуват.

Идват и от близките села и градове. Повечето от тях не спазват никакви мерки и се разхождат свободно без маски. Казват, че не се страхуват от заразяване. 

"Не се страхувам. Да се пазят, да слагат маска и да се имунизират. Това е", каза Атче.

Махмуре има свой щанд за дрехи на базара. Тя идва рано от село близо до Кубрат с надеждата за продажби. Тя не се притеснява от Ковид-19, но се страхува да остане без работа.

"Може да са с ваксини. Ние не ги знаем хората. Хич не се притеснявам и не ме е страх. Какво ще стане, нищо няма да стане. Ако сме без работа, е по-лошо", категорична е тя.

Ахмед живее в село в района на Кубрат. Идва рядко на базара.

"Трябва да слагаме, обаче аз си забравих маската в колата. Имам две ваксини. Има хора, които се пазят - семейството им е прекарало Ковид-19", сподели той.

От РЗИ - Разград коментираха, че са упълномощили кмета на Кубрат да извършва контрола по базата, а според него мерките се спазват. Според заповедта на министъра трябва да има вход, изход, посока и всички посетители и продавачи да носят маски.

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК