Борисов: Разкрихме манипулации с 228 машини за гласуване

"Костинбродският сценарий е тук", каза лидерът на ГЕРБ

06.11.2021 | 16:03 Редактор: Тодор Петров
Борисов: Разкрихме манипулации с 228 машини за гласуване

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов изнесе данни за огромни манипулации на предстоящите избори. Малко след 15 часа пред складовете, в които се съхраняват машините за изборите, пристигна експремиерът Бойко Борисов. Според него в склада имало допълнително машини за гласуване, които не са сертифицирани.

"Искам да видя дали има още 228 машини и защо са в същия склад. Неслучайно не искаха да броим контролните разписки. Партиите на Румен Радев бяха против контролните талони да се броят. Те като си знаят, че имат още 228 машини, така си обяснявам защо партията на Слави Трифонов реши да не се броят. Костинбродският сценарий е тук", настоя лидерът на ГЕРБ.

Информацията за машините Борисов получава така: От висш държавен полицейски служител, няколко, които така се възмутили от това, което направи Рашков в МВР, че по много такъв начин достигна тази информация до мен.

Преди дни Борисов алармира, че софтуерът за машинното гласуване се пипа. Тогава той разкри, че от партията са хванали манипулацията, чрез която гласове от ГЕРБ да отиват автоматично за "Има такъв народ", а друг определен брой гласове от БСП да отиват за "Изправи се! Ние идваме".

"Всичко честно и почтено се изчегъртва в момента. Не знаем в чужбина какво е изпратено и дали не са ги подменили (машините - бел. ред.). 228 машини тихомълком. Говорим за гласуване, не говорим за плод и зеленчук", посочи още Борисов.

От ГЕРБ обявиха, че целта не е да всяват недоверие в изборния процес, но искат отговори на въпросите.

Снимки: Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 1
блуба
преди 2 години
Много му е мъка, че не може да фалшифицира както си е свикнал. Сигнализирай за неуместен коментар