5 пожарни гасиха запалената цистерна край Търново, вторият шофьор е с изгаряния

Товарните камиони изчакват на място

04.11.2021 | 18:18 Редактор: Елеонора Танева

Цистерна с гориво се запали на пътя София-Варна край Велико Търново след сблъсък с товарен автомобил. На място е загинал шофьорът на цистерната. Другият е откаран в болница. Пожарът е потушен, няма опасност от обгазяване на близките населени места.

Сигнал за тежкия инцидент е подаден в 14:47 часа. На място незабавно са изпратени пет пожарни екипа. 

"Първите екипи забелязват, че произшествието е между два товарни автомобила, единият от които е цистерна, тя е била разхерметизирана и е пламнало дизелово гориво. Това наложи веднага гасенето с пянообразувател", обясни директорът на ОДПБЗН комисар Красимир Кръстев.

Единият от товарните автомобили е бил в близост до гориста местност, която също е пламнала, пожарните екипи са гасили и нея. 46-годишният шофьор на влекача е с изгаряния, ще бъде транспортиран от Велико Търново към болницата в Плевен. В момента на място текат процесуално-следствени действия.

Колона от товарни автомобили изчаква на място.

"Тепърва започват следствените действия, след тяхното приключване ще има измиване и опесъчаване на пътното платно", уточни областният управител Георги Гугучков. 

В момента има обходен маршрут, пропускат се леките автомобили и автобусите през село Леденик.

По случая е образувано досъдебно производство. Движещите се товарни автомобили от Севлиево се пренасочват през Габрово и Дряново.

Вижте повече в репортажа на кореспондентите ни.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК