Жълт код за гъсти мъгли в 7 области у нас

Минималните температури ще бъдат от 4 до 12 градуса

04.11.2021 | 07:18 Редактор: Жаклина Иванова

Предупреждение за гъсти мъгли, които ще останат на места до обяд, отправят от Националния институт по метеорология и хидрология. Жълт код е в сила за 7 области на страната – Видин, Монтана, Враца, Плевен, Велико Търново, Пазарджик и Пловдив. Около реките мъглите ще се задържат през целия ден.

Минималните температури ще бъдат от 4 до 12 градуса, а по Черноморието - до 14-15 градуса. През деня ще има разкъсана облачност, по-значителна над западните и над южните райони, без валежи.

Вятърът ще бъде до умерен, от югоизток, със скорости до 30 км/ч.  Максималните температури в населените места ще бъдат от 19 до 23 градуса. Показанията на термометрите над 2200 м ще бъдат до 11,12 градуса.

Над планините ще бъде ветровито с разкъсана облачност. Вятърът по високите части, над 2200 м, ще бъде засилен. Максималните температури на 2500 м височина ще бъдат около 9,10 градуса, а на 1500 м - до 15,16, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Владимира Илиева. 

Синоптичната обстановка на Балканите ще се определя от нов средиземноморски циклон, който ще насочва по-топла въздушна маса към вътрешността на полуострова. Температурите в страната чувствително ще се повишат и на 5 ноември ще са с 5-7 градуса над климатичната норма. Максималните ще са между 17 и 23 градуса.

По-топло се очаква да е времето в Централна България – до 25 градуса. В събота и в неделя ще има разкъсани облаци, повече над планините. Ще духат топли южни ветрове. Ще превали в северозападните райони.

В понеделник ще бъде топло, с краткотрайни сутрешни мъгли.

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК