Комитова: Най-скъпото строителство е незавършеното строителство

Министърът обсъди актуалните проблеми с Камарата на строителите в България

01.11.2021 | 21:29 Редактор: Елеонора Танева
Комитова: Най-скъпото строителство е незавършеното строителство

Ръководствата на Министерството на регионалното развитие и благоустройството и на Камарата на строителите в България са сближили позициите си по много актуални въпроси на работна среща.

"Коментирахме редица актуални за сектора въпроси, като за много от нещата позициите ни съвпадат. Имаме и различия, разбира се. Например по отношение на инженеринга. Но въпреки тях вярвам, че само това е начинът -  диалог, чрез който съвместно да намерим правилните решения, с които да подредим строителния бранш", каза инж. Илиян Терзиев.

"Имаме пълно съгласие с КСБ за необходимостта от компенсиране на стойността на обектите, финансирани от държавата и общините с цел възможността им за приключване в срок. Най-скъпото строителство е незавършеното строителство. Защото сме дали пари за него, а не сме получили накрая строителен продукт", каза министър Комитова. 

Ще се помисли за допълнителни средства за започнати строежи, за да бъдат довършени.

Виолета Комитова подчерта и единомислието между МРРБ и КСБ по отношение на общата цел за осигуряване на 1,5 млрд. лв. в бюджета за текущ ремонт и поддръжка на пътища. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК