Национален протест на бизнеса срещу "зеления сертификат"

Недоволни излизат в повече от 10 града в страната

28.10.2021 | 07:03 Редактор: Елеонора Танева
Национален протест на бизнеса срещу

Национален протест срещу мерките на здравните власти, предприети срещу разпространението на Ковид-19, организира днес Обединеният български бизнес. Според организаторите на протеста сегашната система за прилагане на здравните сертификати е дискриминационна, не решава проблемите на здравната криза и задълбочава икономическата. 

Участниците в протестите настояват тестът за антитела също да служи за издаване на "зелен сертификат". Те искат документът да бъде задължителен за всички, включително и за служителите в държавната и общинска администрация, когато държавата е в тъмно червената и червената зона на разпространение на заразата. 

Бизнесът настоява за гратисен период за издаването на сертификати, какъвто според тях не е бил даден. Държавата трябва да осигури безплатни тестове и процедура по тяхното взимане като например тестване да се извършва и в аптеките. И още – искат спешно решаване на казуса с хората, които не могат да се ваксинират по медицински причини. 

Освен в София на Орлов мост протести ще има и във Варна, Пловдив, Казанлък, Търговище, Ловеч, Кърджали, Добрич, Русе, Кюстендил, Благоевград, Ямбол, Монтана и други градове на страната.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК