Карадайъ: Доган сложи бюлетината в едната ни ръка, а знамето на България – в другата

Борисов и Радев нарушаваха Конституцията и стигнахме до криза на държавността, заяви лидерът на ДПС

27.10.2021 | 11:33 Редактор: Здравко Черкезов
Карадайъ: Доган сложи бюлетината в едната ни ръка, а знамето на България – в другата

"Историческо е времето. Но на нас така ни приляга. През 1989 г., когато бяха потъпкани нашите права и свободи, чест и достойнство, ние застанахме срещу тоталитарния режим и докарахме демокрацията в България. Тогава създателят на ДПС д-р Ахмед Доган, който днес е почетен председател на Движението, каза "Не на реваншизма" и направи така, че ние с отворените рани, с болката, да вземем в едната си ръка бюлетината, а в другата ръка – знамето на България, трикольора". Това заяви лидерът на ДПС и кандидат на Движението за президент Мустафа Карадайъ в Добрич, съобщават от пресцентъра на ДПС.

"За съжаление обаче след 2009 г. България загуби посоката. Няма цел. Има едни хора, които пребивават във властта, но без цел. А по този начин няма как да има развитие. Хора, които нямат цел, правят политика на разделение, омраза и противопоставяне. Палят междуличностни войни, които стават институционални и по този начин рушат държавността", посочил лидерът на ДПС.

"Един премиер Бойко Борисов и един президент Румен Радев, които си мериха генералските пагони, нарушаваха Конституцията и законите на страната. И така стигнахме до криза на държавността, до криза на демокрацията в нашата Родина България", казал още Карадайъ.

Кризата в демокрацията, в държавността и във върховенството на закона не се решава с реваншизъм, а с повече демокрация, повече държавност и повече законност, посочил Мустафа Карадайъ, подчертавайки, че вече 32 години ДПС прави политика, основана на една философия – заедността.

В предизборната среща в града са участвали още кандидатът на ДПС за вицепрезидент Искра Михайлова, Илхан Кючюк, президент на АЛДЕ и д-р Хасан Адемов, водач на листата на ДПС в Добрич.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК