Изграждане на канализация в Русенско: Кал, разбит път, отходни води в р. Лом

Подайте сигнал в платформата Helpbook, ако видите нередност

27.10.2021 | 20:59 Редактор: Анисия Иванова
Изграждане на канализация в Русенско: Кал, разбит път, отходни води в р. Лом

Сред многобройните постъпили сигнали в платформата на Helpbook.info ще ви запознаем с такъв, касаещ изграждане на канализация в кв. Средна кула и Долапи, град Русе:

"Във връзка със строителната дейност по улиците на кв. "Средна кула" и "Долапите" преминаването на автомобили е силно затруднено и опасно. По ул. "Йордан Йовков" в кв. Средна кула след запълването на изкопите неравностите са толкова големи, че преминаването е силно затруднено. Същото е и по ул. "Сини вир" - дупки, големи неравности, незагладени насипи от камъни, необезопасени участъци. По същата улица на моста над река Лом, голяма дупка е покрита с...ламарина!!?? Това е обходен маршрут във връзка с изграждането на канализацията и оттам преминава целият трафик посока Русе и обратно - Басарбово, Иваново, Божичен - леки, товарни автомобили, автобуси вкл. и ученическия. Изключително висока запрашеност има, когато е сухо или безобразна кал, когато вали.

Кой контролира дейността, кой следи обезопасяването на маршрута, спазването на мерките за безопасност? Трябва ли да има инциденти и нещастни случаи, за да се обърне внимание на маршрута? Като гражданин искам да минавам по улици с нормална пътна настилка, а не по строителни обекти. Защо не се работи по ул. "Басарбовска" и след като приключи ремонтът, тогава да се пусне за движение, за да започне ремонт по ул. "Сиви вир"? В момента и двата маршрута са недопустими за преминаване на превозни средства и нямаме алтернатива. Моля да се окаже адекватен контрол над фирмите, извършващи ремонтните дейности. Искам да попитам още защо тръбите за отходните води се вливат в река Лом?", завършва сигналът.

Нашият потребител е приложил няколко клипа, на които може нагледно да се види какво се случва.

Снимка: Helpbook

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК