ЦИК отказа на Радев среща за изборите

Не може да се провежда среща в администрацията на президента по въпроси, свързани с изборите, коментира Севинч Солакова

25.10.2021 | 20:45 Редактор: Елеонора Танева
ЦИК отказа на Радев среща за изборите

Централната избирателна комисия е отказала да присъства на среща, организирана от администрацията на президента, на която във вторник ще се обсъдят актуални въпроси за предстоящите на 14 ноември избори. 

На срещата на "Дондуков" 2 са поканени представители на Министерството на здравеопазването, на Министерството на външните работи, ДАНС, Националното сдружение на общините и фирмата "Информационно обслужване".

"Смятам, че не може да се провежда среща в администрацията на президента по въпроси, свързани с изборите", заяви секретарят на Комисията Севинч Солакова.

Членът на ЦИК Георги Баханов допълни, че срещите на ЦИК с Министерството на външните работи, ДАНС и "Информационно обслужване" са регулярни.

ЦИК вече е поканила на среща и здравния министър, и държавния здравен инспектор по темата за усложнената ситуация с пандемията и изборния процес, информира БНР.

Час преди насрочената среща в Президентството от ЦИК са планирали отдавна среща с мисията на наблюдателите на изборите от Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК