ЦИК моли премиера Янев за помощ: Няма кой да съхранява машините

В средата на септември правителството е било уведомено, но реакция до момента няма

22.10.2021 | 15:23 Редактор: Здравко Черкезов
ЦИК моли премиера Янев за помощ: Няма кой да съхранява машините

На днешното заседание на Централната избирателна комисия (ЦИК) беше съобщено, че договорът между "Сиела Норма" - фирмата-доставчик на устройствата за гласуване, и "Карго Партнер" - фирмата, която ги складира, е изтекъл на 30 септември 2021 г. 

Изборните комисари са били уведомени за това с писмо от "Карго Партнер". Тъй като машините вече са платени от държавата и са нейна собственост, това означава, че "Сиела Норма" няма ангажименти към съхранението им.

"Тъй като след тази дата няма сключен договор за съхранение на машините, ни уведомяват, че при липса на търговски договор, който да уреди взаимоотношенията ни, ще изнесат машините от склада на "Карго Партнер" към 1 ноември 2021 г., за да могат да ползват складовото помещение за други цели от ноември нататък", обясни членът на ЦИК Емил Войнов, който докладва писмото. 

Именно той предложи ЦИК да се обърне към министър-председателя Стефан Янев, за да поиска да бъде сключен в спешен порядък договор между държавата и "Карго Партнер".

От заседанието на ЦИК стана ясно още, че в средата на септември правителството е било уведомено за изтичащия договор за съхранение на машините и необходимостта да се сключи нов, но реакция до момента няма, предаде БТА.

В крайна сметка, членовете на ЦИК се разбраха да пратят писмо до премиера, от когото да поискат да предприеме действия за разрешаването на проблема.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК