Въпроси без отговор след смъртта на Денис Теофиков

Бил на антидепресанти, продуценти му оказвали натиск?

25.10.2021 | 20:32 Редактор: Здравко Черкезов

Полицията работи по няколко версии след смъртта на 21-годишния поп-фолк изпълнител Денис Теофиков. Той загина в неделя след падане от 7-ия етаж в столичен квартал.

Израснал в семейство на певица и китарист, Денис Теофиков стъпва на музикалната сцена едва 13-годишен. По онова време е ученик в музикалното училище "Любомир Пипков" в София. 

Талантът му не остава незабелязан и подписва договор с голяма музикална компания. Следват дуети с известни изпълнители, които бързо го налагат в музикалния бранш.

Кариерата му се развива главоломно, за да прекъсне трагично при неизяснени обстоятелства. Сигналът за инцидента е подаден минути преди 7:00 в неделя. Пристигналите полицейски служители констатират смъртта, без да установят следи от насилие. Трагичният случай провокира вълна от реакции в социалните мрежи. 

"Тръгнахме от версия на самоубийство, нещастен случай, убийство... Сега се оказва, че той от дни наред е имал проблеми с депресии, оказван му е натиск от продуценти", заяви светският журналист Патриция Кирилова.

"Чу се и и за някакви медикаменти, които са намерени в апартамента. Този случай ни напомня за Милен Цветков – пак родителите са далече в случая", изтъкна Кирилова.

Приятели на Денис оспорват слуховете за употреба на наркотици, но потвърждават, че Денис е ползвал антидепресанти. В социалните мрежи приятелката на изпълнителя – гримьорката Алекса Ангелова, написа: 

"Преди три дни сподели, че не е добре и че го обземат мрачни мисли. Всички негови близки бяхме до него и не го оставихме и за секунда,"

"За съжаление много трудно се овладява това суицидно поведение... Истинските мисли са скрити за околния свят. Много често самоубийците не споделят с близките си тези мисли... Тези, които наистина прибягват до крайния летален край, не може да се намерят много признаци при тях. Когато човек е в депресивно състояние, е добре да бъде насочен към специалист", категоричен бе психологът Ина Антонова.

Хората в шоубизнеса често стават жертва амбициите на своите продуцентски компании, твърдят експерти. 

"Когато си говорим за един маркетингов продукт, една звезда – това всъщност вече не е личност, а инструмент за печелене на пари", смята Антонова.

"Наистина се надявам и обществото да обърне внимание и хора, изпаднали в неговото състояние, да получат помощ от близките си най-вече", сподели журналистът Патриция Кирилова.

Работата на разследващите по случая продължава. 

Вижте повече в репортажа на Петър Антонов.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК