Проф. Герджиков: Радев да поеме отговорност за здравната криза

Кацаров е напълно неподготвен за ситуацията, твърди кандидатът за президент

23.10.2021 | 16:02 Редактор: Елеонора Танева
Проф. Герджиков: Радев да поеме отговорност за здравната криза

Крайно време е г-н Радев да поеме отговорност за здравната криза, която назначеното от него служебно правителство допусна. Това заяви кандидатът за президент проф. Анастас Герджиков на среща със симпатизанти във Велико Търново.

"В телевизионно интервю на министър Кацаров видяхме един объркан човек, който е напълно неподготвен за ситуацията. В ефир той призна, че чак сега се сключват договори за безплатни тестове, че едва днес е питал за респиратори, че е необходимо време, за да се организират нещата както трябва. Действията на правителството са плод на паника и страх от изборите, защото Радев се уплаши от броя на заболелите и починалите", коментира проф. Герджиков.


Той разкритикува и Румен Радев за поведението му в Брюксел.

"По собственото му признание в Брюксел г-н Радев не е постигнал нищо, за да защити българския интерес – нито по отношение на цените на електроенергията и газа, нито по отношение на Република Северна Македония. Единственото, което искаме, е спазването на Договора за приятелство, добросъседство и сътрудничество, а това означава и спазване на европейските ценности", каза проф. Герджиков.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК