Драстичен спад на клиентите в моловете, очакват се огромни загуби и фалити

Много служители закъсняха за работа

22.10.2021 | 13:56 Редактор: Искра Ангелова

Магазини в търговските центрове не отвориха, а пред тях служители и клиенти се тестваха, за да могат да влязат. А хората пред моловете бяха повече от тези в самите търговски обекти.

Много служители закъсняха за работа, за да могат да си направят необходимите тестове. Иначе на входовете на моловете се осигурява контрол за "зелените сертификати".

Пред един от моловете са направени над 120 проби на клиенти или служители.

"Ваксинирах се отдавна, бях една от първите ваксинирани. Около мен повечето хора са ваксинирани, за момента не съм изпитала никакви затруднения, достъпът до моловете е изключително стриктен. Не мога да задължа никого да се ваксинира, това е въпрос на личен избор, имам ваксинирани и неваксинирани служители. Целият този процес затруднява изключително много работата, отворихме по-късно, доста търговски обекти въобще не отвориха", каза собственикът на магазин Валя Веселинова.

По думите ѝ има драстичен спад в потока на клиенти.

"Повечето хора не са ваксирани, останалите не желаят да чакат на опашки. Други са стресирани от самата ситуация. Загубите са страшно много и те не са само финансови. От началото на пандемията има много фалирали търговци. Предвиждаме, че сега може и да до 100% спад, тъй като много клиенти няма да дойдат. За едни бизнеси се изискват сертификати, а други - не. Държим тези "зелени сертификати" да важат за всички", категорична е Валя Веселинова.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК