Позитивен, отговорен и обожаващ пациентите: Наградиха лекар с над 50-годишен стаж

След пенсионирането си д-р Петър Хаджимитев започва работа в болница "Медика"

19.10.2021 | 17:52 Редактор: Здравко Черкезов

Bulgaria ON AIR се срещна с един от наградените лекари за дългогодишна дейност в областта на медицината и активен принос в развитието на специалност – д-р Петър Хаджимитев.

Той е на 80 години. Възрастта обаче не пречи на д-р Хаджимитев да изпълнява своето призвание на детски хирург в Русе. Не го отказва дори Ковид пандемията.

"Така се стекоха обстоятелствата, че не съм имал неблагополучия, които да доведат до някакъв стрес", успокои той. 

За своя над 50-годишен стаж д-р Хаджимитев е получавал редица отличия. В Деня на лекаря той беше награден и от България лекарски съюз (БЛС). 

"Бях изненадан, като ми се обадиха от БЛС, че съм награден за дългогодишната работа, която продължавам да извършвам. Бях изненадан, бях в операционната, когато ми позвъниха. За мен е чест и удоволствие да бъда тук и благодаря на колегите за всичко това", сподели лекарят.

След пенсионирането си д-р Хаджимитев започва работа в болница "Медика". Д-р Ивелин Йоцов работи вече повече от 8 години с него. 

"Аз самият съм бил специализант по детска хирургия под негово ръководство и съм изключително благодарен, че имах удоволствието да работя с този човек и продължавам да работя с него. Дано всички на неговата възраст бъдем в неговата кондиция и да продължим да работим както работи той в момента", каза д-р Йоцов за д-р Хаджимитев.

Позитивен, отговорен и обожаващ своите пациенти. Така го описва Стела Петрова, която е старша медицинска сестра в болницата.

"Абсолютно заслужена награда за него. Оценен е най-накрая неговият дългогодишен опит и познания в детската хирургия. Дава изключителен пример на по-младите си колеги, както и на останалия персонал", отбеляза тя.

Вижте повече в репортажа на Даяна Георгиева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК