Светльо Витков оцелял по чудо в катастрофа: За секунди бях на тавана, въртене, удари

По време на катастрофата вижда живота си на лента

18.10.2021 | 19:33 Редактор: Теодора Патронова

Музикантът и лидер на партия "Глас народен" Светльо Витков, оцелял като по чудо в жестока катастрофа в София. За това съобщи самият той и призова за сериозни наказания за нарушителите на пътя.

В събота вечер Светльо Витков се вози в колата на негов познат. На "Околовръстното шосе" ги удря луксозен автомобил, шофиран от млад мъж с много над допустимата скорост.

"Шофьорът караше с 80, то не може и с повече. Викам е няма коли, ще отпусна малко, свалих колана и се унасях и в един момент жесток удар, трясък и за секунди бях на тавана, въртене, удари, още един удар. Усещането просто е ужасно, нищо не може да направиш, мантинели 5 метра смачкани, удари в стената", разказа Витков.

Оцелява по чудо и тежкият инцидент се разминава за щастие без пострадали. Но случилото се му нанася тежък емоционален удар и вижда живота си на лента. За това пише и пост във Facebook, защото смята, че не трябва да се мълчи за проблемите.

Витков казва, че всеки път се възмущава от случващото се по пътищата в България.

"Модата на чалгата на мутрите по пътищата, да се движим с ескорт, аз на пътя съм цар, това се предаде като мода, сега тези на по 20, 30 години се вживяват на мутри. Виновни сме ние че толерирам такова поведение, стоим и си траем колко хора трябва да умрат по пътищата", заяви той.

Приема каузата за войната по пътищата като лична мисия, а не като човек, занимаващ се с политика.

А на всички, които смятат, че публичното му възмущение е пиар кампания отговаря така.

"Нека да минат през това и да видят през очите на смъртта и тогава да преценят дали си правя PR. За мен тази кампания ще мине, ще дойдат други, но човек си губи живота веднъж", подчерта Витков.

Той споделя, че живее пореден нов живот и ще продължи да се оцелява, защото това е присъщо само на силните. 

Вижте повече в репортажа на Теодора Георгиева. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК