Тимерманс за прехода от въглища: Никой няма да бъде изоставен и забравен

Ще анализираме внимателно българския План за възстановяване, заяви зам.-председателят на ЕК

15.10.2021 | 10:39 Редактор: Здравко Черкезов
Тимерманс за прехода от въглища: Никой няма да бъде изоставен и забравен

Ще гарантираме, че преходът във въгледобивните региони ще бъде извършен по един справедлив начин и ви обещавам, че никой няма да бъде изоставен и забравен.

Това каза изпълнителният заместник-председател на Европейската комисия, отговарящ за Европейския зелен пакт, Франс Тимерманс днес на конференцията в София "Зеленият преход - решения и предизвикателства за България".

"През следващите няколко месеца българският План за възстановяване и устойчивост ще бъде анализиран много внимателно и мога да се ангажирам, че ще разгледаме този план, като имаме предвид, че България има сериозни предизвикателства в енергийния си сектор и че трябва да се гарантира, че тези предизвикателства ще се превърнат в успешни мерки", посочи той, предаде БТА.

Вече живеем в една климатична криза, коментира Тимерманс и отбеляза, че планетата може да се грижи сама за себе си, тя е съществувала и преди нас, но ние трябва да се погрижим за спасяването на човечеството и това е в основата на философията на "Зелената сделка".

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК