"Vera Su" май не е превозвал само амониева селитра

НСлС ще търси записи от камерите на кораба, може да са унищожени документи

11.10.2021 | 14:57 Редактор: Тодор Петров

Националната следствена служба ще търси записи от камерите на товарния кораб "Vera Su" в нощта на инцидента и ще установи дали не са манипулирани уредите на плавателния съд. 

Това съобщи Ивайло Ангелов от НСлС преди да започне следственият оглед на кораба. По думите му, при акцията ще бъдат огледани корпусът, машинното отделение на "Vera Su". Ще бъдат взети проби от морската вода, както и от товара на кораба.

"Разполагаме с наша лаборатория, която ще направи анализите. С нас са и техници, които могат да установят дали корабът е претърпял някаква техническа повреда", каза Ангелов, цитиран от БТА.

Говорителят на НСлС потвърди, че има съмнение, че екипажът е унищожил документи, както и че освен амониевата селитра, с кораба е превозвано и нещо друго, но това трябва да се провери.

Разследването трябва да установи и дали "Морска администрация" е изчерпала всички способи за предупреждение на екипажа в нощта на инцидента, дали службата има план за действие в подобни случаи и дали е бил спазен.

Огледът на кораба, в който участват и представители на "Гранична полиция" и "Морска администрация", ще бъде заснет с дрон.

Снимка: Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

 


1
1 rate up comment rate down comment 0
Глупчо Бездънски
преди 2 години
Сега ли го открихте???Ама то,каквото караха,си го прибраха клиентите от Разград и София.А вие,както и всички държ.институции ни разказвайте приказки тук... Сигнализирай за неуместен коментар