Пътните фирми не искат разговор с Комитова, ще съдят държавата заради неплатените суми

Хората поискаха оставката на регионалния министър

11.10.2021 | 13:43 Редактор: Искра Ангелова

Четвърти поред протест на пътните строители. За първи път те се появиха с тежка техника, която блокира столицата. Хората поискаха оставката на регионалния министър Виолета Комитова и се заканиха, че ще съдят държавата заради неизплатени по техни думи милиони левове за вече извършени дейности.

Близо 100 камиона и тежка техника затвориха бул. "Цар Освободител" още рано сутринта. Фирмите отказват диалог с министър Комитова, която покани на индивидуални срещи само собствениците на засегнатите фирми. 

"Имаме забавяне от 5 месеца, 5 000 лв. ни дължат. Искаме си парите, живеем назаем", каза един от протестиращите.

А с писмо до служебния премиер недоволните заплашват, че започват дела срещу страната. Целта - да се направят изискуеми парите, за които фирмите твърдят, че са неизплатени.

Триъгълникът на властта е освободен от недоволните, тъй като следват срещи на държавния глава с извънредните пълномощни посланици на Катар, Нова Зеландия, Бангладеш и Нигерия.

Вижте повече в репортажа на Иван Кънчев.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
нервиран
преди 2 години
Помня, Йончева като поиска анализ на качеството на пътищата тия пак излязоха с камионите. Да протестират на пътя за Своге, или по коловозите на магистралите ремонтирани преди месеци Сигнализирай за неуместен коментар