Пътните строители блокират центъра на София с тежка техника

Ще поставят исканията си за paзплaщaнe нa нaтpyпaнитe зaдължeния и да се възcтaнoви пoддъpжaнe нa пътищaтa

11.10.2021 | 07:16 Редактор: Теодора Патронова
Пътните строители блокират центъра на София с тежка техника

Четвърти протест на браншова камара "Пътища“ се очаква да блокира центъра на София тази сутрин. Около 3000 души и тежка механизация от близо 100 пътни превозни средства се очакват на протеста пред Министерския съвет.

Полицията в София ще глобява с 30 лева шофьорите на тежката техника, която ще бъде паркирана в центъра, тъй като нарушават закона за движение по пътищата.

В същото време органите на реда ще помагат на техниката да достигне до мястото на повеждането на събитието, тъй като протестът е разрешен.

Пътните строители ще поставят за пореден път исканията си за paзплaщaнe нa нaтpyпaнитe зaдължeния по вече изпълнени проекти, да се възcтaнoвят тeĸyщитe възлaгaния зa пoддъpжaнe нa пътищaтa в страната, както и ясно paзпиcaн плaн зa paзвитиe нa peпyблиĸaнcĸaтa пътнa мpeжa.

Според представители на сектора, от няколко месеца не се извършва никакво разплащане от страна на държавата, което спира възможността да се извършват ремонтни дейности по вече възложени от Агенция "Пътна инфраструктура" задачи.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК