ДПС даде сериозна заявка за бъдещото управление на страната

Мустафа Карадайъ влиза в битката за "Дондуков" 2

10.10.2021 | 18:50 Редактор: Жаклина Иванова

Мустафа Карадайъ влиза в битката за "Дондуков" 2. За първи път ДПС официално номинира свои кандидати за президент и вицепрезидент, а не застава зад такива, издигнати от Инициативен комитет. На вота през 2016 година партията подкрепи Пламен Орешарски. В тяхно отсъствие, но в присъствието на ръководството на партията, официално бяха издигнати Мустафа Карадайъ и Искра Михайлова.

"Това е един исторически ден за ДПС, а и за цяла България. Ние даже закъсняхме с издигането на кандидатурите. Това се очакваше от избирателите ни. Отдавна обществото очаква промяна, а ДПС издига изключителен кандидат за президент - популярен, последователен, предвидим", посочи членът на ЦОБ на ДПС Юнал Лютфи.

А освен, че издигнаха свои кандидати, от ДПС дадоха и сериозна заявка за бъдещото управление на страната.

"ДПС се оказа изключително важна партия в политическото изграждане на демократична България от 90-те години до днес. Вече играем сериозно да участваме във властта. Без ДПС трудно би се направило сериозно, трайно и стабилно правителство в България", категоричен е Лютфи.

А след два парламента пауза отново на политическата сцена се връща Делян Пеевски. Той не беше включен в листите за 45-ото и 46-ото НС, като тогава като мотив беше посочено "лично решение". Сега обаче Пеевски е водач на листата на ДПС във Велико Търново и в Благоевград.

"Факт е, че г-н Пеевски е водач на листите от 4 МИР. Това за нас е чест. Той дава ясен знак, че се връща в политиката. Г-н Пеевски има много да дава на България", каза областният председател на ДПС – Велико Търново Гюнай Далоолу.

Включването на Пеевски в листите идва на фона на скандала Pandora Papers, където с името му бяха свързани укрити офшорни сметки. По този повод антикорупционната комисия и НАП започнаха проверки, а той беше разпитан в ДАНС. Той е и в списъка на санкционираните от САЩ лица по закона "Магнитски".

Вижте повече в репортажа на Петър Антонов.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
2 rate up comment rate down comment 1
Алеков
преди 2 години
България има необходимост от млади,умни,мои сънародници,говорещи свободно и с удоволствие майчиният си език.Странно,кой внуши на Карата,че може да експлоатира името на президента Р.Радев за свои сметки,които се смесват 100% с тези на Борисов.Народа ни на 14-ти ноември,ще избере за пореден път, обичаният от него истински родолюбец ,който ще продължи да се труди на стария си адрес,"Дондуков-2! Другото е шашарма,която тресе редиците на партиите близнаци,дпс и герб! Сигнализирай за неуместен коментар