Борисов повежда листата в Пловдив, Пеевски - две на ДПС

По традиция партиите вадят най-тежката си артилерия в 25-и многомандатен избирателен район в София

09.10.2021 | 18:51 Редактор: Искра Ангелова

Броени дни остават до началото на предизборната кампания за изборите на 14 ноември. Вече са ясни повечето кандидати в битката за "Дондуков" 2. Какъв сблъсък обаче да очакваме преди третите за тази години парламентарни избори? 

По традиция партиите вадят най-тежката си артилерия в 25-и многомандатен избирателен район в София. Там се очаква отново сили да премерят лидерите на ГЕРБ, БСП и "Демократична България", но е много вероятно в тази битка да се включи и нов играч - Кирил Петков от "Продължаваме промяната". 

Петков вече обяви, че със сигурност ще води листата в родния си град Пловдив, където пък днес Бойко Борисов потвърди, че също ще е водач.

Пет седмици преди вота партии и коалиции започнаха подредбата на местата в изборните листи. И макар все още списъците да не са напълно готови, вече е ясно, че основните партийни лица влизат в пряка битка на много места. Един от сигурните терени на политически сблъсък е Пловдив.

"За Пловдив съм аз, след мен е Тотев, за Пловдив - област Дани Каназирева, сутринта ги подписвах", каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Макар и без сериозни размествания на тези избори, ще има и нови попълнения. В листите на "Продължаваме промяната" влиза и директорът на Държавната агенция по горите Александър Дунчев, който застава начело на листата в София – област. 

В един от най-големите избирателни райони в София - 23-и, на избираемото второ място от ГЕРБ се очаква да бъде поставен проф. Асен Балтов, който дълги години беше начело на "Пирогов".

Очакванията са на тези избори в две листи на ДПС да се върне и Делян Пеевски. Не е ясно обаче кои са местата и избирателните райони, в които бизнесменът ще получи позиция. Пеевски беше депутат в четири поредни парламента, но отказа места в последните две Народни събрания.

Вижте повече в репортажа на Петър Антонов.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК