Борисов: Всеки ден умират над 100 души от Ковид-19, Радев и Кацаров експериментират

"През януари няма да има пари за пенсии", предупреди лидерът на ГЕРБ

09.10.2021 | 17:05 Редактор: Георги Донков
Борисов: Всеки ден умират над 100 души от Ковид-19, Радев и Кацаров експериментират

Лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов, който присъства в Пловдив на откриването в на есенната академия на Жени-ГЕРБ, отново обвини президента Румен Радев и служебния министър на здравеопазването Стойчо Кацаров за лошото управление на Ковид кризата. 

"У нас ежедневно има над 100 починали от Ковид. Все едно това го няма, ваксинацията няма. В същото време Европа отвори. Защо? Защото Радев и Кацаров експериментират", каза Борисов и добави: "Не казвам, че хората трябват да се плашат, но същото беше и преди 20 дни, когато заседна кораба. За това време щяха да дойдат влекачи от Ротердам, да го разтоварим, да го издърпаме. Това е огледален образ на пълното им безхаберие$, каза още бившият министър-председател.

Борисов се обърна към пенсионерите с предупреждението, че в бюджета няма да има пари за пенсии през януари 2022 г., ако продължават да подкрепят диктатора.

"Нашето правителство гласува по 50 лв. подкрепа за пенсионерите, а депутатите в 46-ия парламент "за да се направят на интересни" увеличили сумата на 120 лв. Ще ви излъжат и януари ще останете без пенсии, ако продължите да подкрепяте диктатора", заяви той, цитиран от БГНЕС.

Лидерът на ГЕРБ говори за огромни потоци контрабанда между свиленградската и софийската митница, които стигали до пловдивското село Труд "по пътя на Копринката", очевидно намеквайки за президентския секретар по вътрешната политика Николай Копринков, който е бивш кмет на селото. Именно "по пътя на Копринката", по думите му, щели да потънат и парите за пенсии. Добави, че "за тяхно съжаление остават много следи".

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
0 rate up comment rate down comment 1
жж ие
преди 2 години
и теб чакаме но лошото не мре Сигнализирай за неуместен коментар
1
2 rate up comment rate down comment 1
Алеков
преди 2 години
Режим на тока,от януари пари за пенсионерите няма,по 100 човека умират всеки ден,кораби потъват,не дай Боже да ни споходи земетресение,за всичко това,е виновен единствено и само Р.Радев. 67% от българите,са подкрепяли и ще подкрепят днешният ни президент на 14 ноември в деня на изборите, за още пет поредни години.Чака ни студена зима! Няма да ходим на балотаж,за да спестим пари,така необходими на всички нас българите! Сигнализирай за неуместен коментар