Без сватби, кръщенета, фитнес и СПА в Монтана

Градът е в "тъмночервената" зона, ограниченията са до 21 октомври

09.10.2021 | 16:05 Редактор: Георги Донков
Без сватби, кръщенета, фитнес и СПА в Монтана

Нови по-строги мерки  вече са в сила в област Монтана и ще бъдат валидни до 21 октомври. Тяхното прилагане се наложи, след като областта влезе в "тъмночервената зона" със заболеваемост от 536 на 100 000 души население.

Преустановени са присъствените занятия в обучителните и езикови центрове, школи по танци, сватби, кръщенета и други частни прояви от този характер, както и семинари, обучения, фолклорни събори, групови туристически посещения и други. Посещенията в кина, театри и циркове става при до 30 % от капацитета, като зрителите трябва да сядат през едно място и задължително да са с предпазни маски на лицето.

Спират се груповите посещения в музеи и галерии. Забраняват се свижданията в болниците, домове за деца и възрастни хора. Посещение може да бъде позволено,  само при необходимост за оказване на медицинска помощ  и с позволeние на директорите, информира БНР.

Площадките за игра и отдих на открито  са отворени при специален режим на движение, без струпване на хора на едно място.

Заповедта засяга и спортните мероприятия. Преустановяват се масовите спортни състезания на открито и закрито с изключение на включените в годишния спортен календар, без публика. Спират се посещенията във фитнес зали, спортни зали и  клубове, СПА – центрове.

Всяка община и училище ще взима решение за изваждане на класове в електронна среда, в зависимост от болните от коронавирус.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК