ВМРО и НФСБ с нападки защо не се явяват заедно на изборите

Двете формации регистрираха кандидатите си за президент

07.10.2021 | 19:18 Редактор: Теодора Патронова

Официално представители на ВМРО регистрираха кандидат-президентската си двойка в Централната избирателна комисия. Доц. Милен Михов и Мария Цветкова ще се състезават за креслото на "Дондуков 2".

Лидерът на ВМРО коментира и скандала, който се заформи около доц. Михов. Преди ден от ръководството на Великотърновския университет разпространиха позиция с 13 точки, в която посочват, че кандидатът за президент е уволнен дисциплинарно.

"Как се нарича нещо, което се изпраща наляво и надясно без да бъде подписано? Анонимен донос", каза Красимир Каракачанов.

Според доц. Милен Михов, кандидат за президент на ВМРО, единият от мотивите за тази нападка е, че като народен представител е подал сигнал до главния прокурор за неправомерно обучение на италиански студенти в нашия университет.

"Прокуратурата е свършила своята работа и, доколкото знам, моят сигнал е верен и решението ще бъде разгледано от българския съд", каза той.

Красимир Каракачанов заяви, че ако ректорът е авторът на това писмо, един човек, който дълго бил дундуркан от ДПС и ГЕРБ, сега е в инициативния комитет на Радев.

"Един човек, който държеше възхваляващи речи на Бойко Борисов преди три години, преди една година говореше за корупцията в управлението на ГЕРБ. Така че според вас няма ли политически мотиви? Това говори, разбира се, и за много други неща като морал, но всеки си носи кръста", подчерта лидерът на ВМРО.

Каракачанов коментира и защо патриотичните партии не се явяват с единна кандидатура на предстоящия президентски вот. "Личните амбиции на някои лидери вземат връх над общия интерес", каза Каракачанов.

А бившите им коалиционни партньори от НФСБ и още партии под формата на коалиция "Патриотичен фронт" регистрираха Валери Симеонов и Цветан Манчев за кандидат-президент и вицепрезидент.

Симеонов изтъка приноса си за повишаване на пенсиите, изграждането на оградата по границата с Турция и приемането на Закона за шума.

"Апелираме към избирателите да избират по биографията президент, а не по визия и приказки", заяви той.

Вижте повече в репортажа на Виктор Борисов. 

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК