Евакуираха екипажа на "Vera Su" по искане на капитана (ОБНОВЕНА)

Български моряци поеха кораба, капитан е директорът на "Морска администрация“

06.10.2021 | 16:22 Редактор: Георги Донков

Екипажът на кораба "Vera Su", заседнал край Камен бряг беше евакуиран От борда бяха свалени 9 души. Шестима - от турски произход и трима - от азербайджански. Във Варна са и представителите на нидерландската фирма, която ще осъществи операцията по изтегляне на кораба.

Евакуацията е по искане на капитана на кораба.

Плавателният съд остана без възможност за освобождаване и разтоварван и беше поет от български екипаж начело с директора на "Морска администрация“, за да продължи операцията. 

"В момента екипажът е в Каварна, като сме взели всички мерки да имат храна, вода, психолог и доктор. Ние моментално пратихме съобщение на корабособственика да определи нов екипаж в най-спешен порядък. А ако откаже, ние имахме готовност с наш капитан и наш екипаж, за да може този екипаж да извършва необходимите операции за безопасното разтоварване на кораба и неговото изместване от мястото на инцидента. Аз съм забранил да се качва който и да е било друг освен български капитан на този кораб", каза за Bulgaria ON AIR служебният министър на транспорта Христо Алексиев.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК