Последен сух ден преди серията дъждовни, ще бъде ветровито

Максималните температури ще бъдат от 16 до 21 градуса

06.10.2021 | 07:11 Редактор: Тодор Петров

Минималните температури днес ще бъдат от 6 до 11 градуса, по Черноморието - до 13-14 градуса. Денят ще започне с облаци над източните и над западните райони и ръмежи по Черноморското ни крайбрежие. През деня временно облачността над Източна България ще намалява, а над западните части ще се увеличава и уплътнява. Ще бъде ветровито.

Максималните температури в населените места ще бъдат от 16 до 21 градуса, в планините над 2000 м - до 8-10 градуса, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Владимира Илиева. 

Над Балканите ще проникват едновременно влажни въздушни маси от северозапад и от изток. В Западните Балкани ще вали, в Черноморския регион ниските облаци и ръмежи ще бъдат често явление. Дъждове и силни ветрове ще има в Прибалтика, около Алпите и над западните части от Балканския полуостров. 

През нощта срещу четвъртък у нас ще завали в района на Видин. В четвъртък и петък ще се установи дъждовно време с по-интензивни валежи в Западна България. 

По планинските върхове дъждът ще преминава временно в сняг. В събота над цялата страна ще вали, като интензивни ще бъдат валежите по Черноморието и в Добруджа.

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК