ВУЗФ откри юбилейната си 20-та академична година с тържествена церемония

04.10.2021 | 15:47 Редактор: Тодор Петров
ВУЗФ откри юбилейната си 20-та академична година с тържествена церемония

С тържествена церемония, много усмивки и празнично настроение бе сложено началото на юбилейната 20-ата академична година във Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ). 

Тя се проведе на 1 октомври в аулата на бизнес университета и беше особено специална, защото с нея се отбеляза стартът на година, в която ВУЗФ ще проведе много експертни събития, конференции, кръгли маси и изненади, с които ще отпразнува важната си годишнина. 

"Тази 20-та годишнина нямаше да бъде възможна, ако не бяха редица преподаватели, които ми повярваха и които са днес тук. Гордея се с нашите преподаватели", заяви ректорът на ВУЗФ доц. д-р Григорий Вазов в своето приветствие към студентите. 

Той отбеляза, че за тези 20 години университетът е постигнал много и продължи: За поредна година ВУЗФ заема четвърто място в Рейтинговата система на висшите училища в България в направление „Икономика” и сме на трето място според сп. Forbes. 

"Разликата между тези, които знаят и тези, които се опитват да импровизират и разчитат на случайността, е в книгите, които са прочели и знанията, които са усвоили, така че учете и използвайте вашите преподаватели." С тези думи се обърна към студентите г-н Левон Хампарцумян, член на настоятелството на ВУЗФ и председател на УС на Българския форум на бизнес лидерите.

Заради противоепидемичните мерки на официалната церемония присъстваха само първокурсниците, които за първи път прекрачват прага на висшето училище, както и техните преподаватели. Водещ на церемонията беше проф. д.ик.н. Виржиния Желязкова, зам.-ректор по учебната дейност и качеството.

Приветствие към студентите отправи и София Вълчева, която е сред успешно реализиралите се възпитаници на ВУЗФ и част от алумни общността на висшето училище. По време на церемонията бяха наградени победителите в най-големите конференции и конкурси, които ВУЗФ организира през изминалите месеци, а усмихнатите лица на отличените бяха най-добрият начин, по който един университет може да започне учебната година, особено, когато тя е толкова специална като настоящата. През нея бизнес университетът е подготвил възможност за всички студенти да изучават финансови технологии, кръгова икономика и още много нови модерни дисциплини, към които интересът сред студентите е голям.

Редом до Левон Хампарцумян, член на настоятелството на ВУЗФ и председател на УС на Българския форум на бизнес лидерите, сред официалните гости на тържественото откриване на учебната година във ВУЗФ бяха Нина Колчакова, генерален секретар на Асоциацията на българските застрахователи, Рая Георгиева, мениджър маркетинг и връзки с обществеността на ЗАД "Армеец" АД,  Гергана Иванова, мениджър маркетинг и комуникации в „Дженерали Застраховане” АД и др.

Церемонията беше излъчeна на живо във Facebook страницата и Youtube канала на ВУЗФ. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК