Таксиметрови шофьори искат оставката на директора на "Автомобилна администрация"

Те отново протестират срещу приложение за нерегламентирани превози

04.10.2021 | 14:30 Редактор: Георги Донков

Националният таксиметров синдикат поиска оставката на директора на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“ Бойко Рановски. Причината – според бранша, от Агенцията са се провалили в опитите си да се справят с преустановяването на нерегламентираните таксиметрови дейности, които, според синдиката, "притискат сектора" от години.

Липса на контрол – това пък е причината за смъртността по пътищата, заяви от своя страна Диана Русинова от Европейския център за транспортни политики.

"Незаконните таксиметрови практики, които се организират от руското приложение в София, както и в други градове на страната, общо четири, са проблем, който ние поставяме пред Министерството на транспорта от началото на 2018 г. В НТС считаме, че подобни действия или бездействия от страна на ръководството на изпълнителна агенция "Автомобилна администрация" реално засилват натиска от нелоялна конкуренция върху нашия бранш. Ние искаме незабавната оставка на Бойко Рановски като директор на изпълнителната дирекция", каза председателят на синдиката Красимир Цветков 

"Липсата на контрол на всяко ниво в България доведе до резултатите, които имаме в момента - смъртност по пътищата, пълно безхаберие на отговорните институции, премята се топката - този виновен, онзи виновен и резултатът е такъв какъвто го виждате", каза пред камерата на  Bulgaria ON AIR Диана Русинова.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК