Костадинов: Циничната намеса на чужди посолства минава всякакви граници

"Всички управляващи в последните години носят вина за недовършването АЕЦ "Белене", каза кандидатът за президент Костадин Костадинов

30.09.2021 | 21:28 Редактор: Искра Ангелова

"Възраждане" издига Костадин Костадинов за президент на предстоящите избори. По какъв път трябва да поеме държавата?

"Фокусът трябва да бъде поставен върху възстановяване на независимостта на българската държавност, защото България не е самостоятелна държава от 1944 година. Винаги някой друг определя външната и вътрешната ни политика. Циничната намеса на чужди политически центрове и посолства минава всякакви граници. Така че е нормално да искаме да направим така, че България сама да избира своя път за развитие и сама да чертае своите политики", каза кандидатът за президент и лидер на ''Възраждане'' Костадин Костадинов в студиото на "Денят ON AIR".

Той подчерта, че държавният глава олицетворява единственото на нацията.

"Той представлява България и българската нация както в територията на нашата държава, така и извън България. Политиката му трябва да бъде насочена към отстояване само и единственото на българските национални интереси. Българският интерес трябва да е над всички останали, независимо, че нашата държава има договорни и съюзни отношения с партньори", допълни Костадинов в ефира на Bulgaria ON AIR.

Политикът коментира и така нашумялата тема с цените на тока.

"Токът, който се произвежда от атомните централни, е доказано най-евтиният. Освен това срокът за експлоатация на една такава централа е в пъти по-голям от срока за експлоатация, на която и да е друга централа. Всички управляващи в последните години носят вина за недовършването и умишления саботаж на АЕЦ "Белене". Те имаха възможност да довършат АЕЦ "Белене", но не го направиха. В областта на вътрешната политика държавният глава може да задава тона на дискусията, той може да казва кое е важно и към кое трябва да се концентрира вниманието на българските управляващи. В момента се намираме в ситуацията, която е много кризисна", подчерта кандидатът за президент.

А по думите му не се и вижда скорошно разрешаване на този проблем.

"В момента Румен Радев има власт, която не е контролирана от никого, тъй като в една парламентарна демокрация управляващите в лицето на МС са контролирани от парламента. Не видяхме изпълнение на очакванията, с които страшно много българи бяха натоварили Румен Радев. Особено, когато миналата година той стана лицето на протестите срещу корумпирания режим, който отиде в историята", посочи лидерът на "Възраждане"

Той смята, че първият състав за проектокабинета на ИТН, който беше обявен начело с Николай Василев, предизвика смут.

"Възраждане" е организацията, която няма абсолютно никаква връзка с политическите партии в последните два парламента. Организацията, която показа, че е единствената, която поставя само българските национални интереси над всичко. Тази организация заслужава да получи това доверие. И двата пъти имахме достатъчно гласове да влезем, но по-скоро не бяхме пуснати. Имаме определени съмнения, защото имаме статистика, която показва много интересни данни. В 1 200 секции, където ние имаме застъпници, резултатът на "Възраждане" се колебае между 5 и 10%. А в секциите, където нямаме застъпници - резултатът на организацията е под 1,5%, максимум 2", коментира Костадин Костадинов.

И добави, че организацията им е изградена само от доброволци. Според него над 50% от хората няма да отидат да гласуват.

Лидерът на "Възраждане" смята, че въвеждането на еврото ще е смъртна присъда за българската финансова независимост. 

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
8 rate up comment rate down comment 0
Лили Барута
преди 2 години
г-н Костадинов май е истински родолюбец и ерудирана личност - бих гласувала за него!!! Сигнализирай за неуместен коментар