ДФ „Земеделие“ ще свали правителството, предполага Борисов

Злоупотребите там са огромни, коментира лидерът на ГЕРБ.

12.03.2014 | 16:27 Редактор: Мариета Иванова
ДФ „Земеделие“ ще свали правителството, предполага Борисов

Държавен фонд „Земеделие“ е бомбата, която може би ще свали правителството. Предположението направи председателят на ГЕРБ Бойко Борисов по повод на предвидената субсидия за малките земеделски производители, които могат да се възползват от схемата за подпомагане, предвиждаща изплащане на помощи в размер на 1250 евро.

"Злоупотребите там са огромни“, коментира Борисов.

Лидерът на ГЕРБ обвини още правителството на Пламен Орешарски, че продължава да харчи пари за „Южен поток“, дори след замразяването на проекта от Брюксел. Лидерът на ГЕРБ отново подчерта, че партията му подкрепя проекта, но управляващите са направили така, че газопроводът да бъде замразен.

„След като министърът на икономиката и енергетиката се яви като един пощальон и не може да си защити проекта и не може да докаже, че е прозрачен с какво право дава 193 милиона в компания, която целия този проект е замразен от Брюксел. С какво право,“ недоумява Борисов.

Подобно на „Южен поток“ подготвяната национализация за бившите „Кремиковци“, „Химко“ и „Ремотекс“ е опит да се източат пари, заподозря Борисов. Според него внедряването на нови технологии в стар завод без подобряване на енергийната ефективност е безрезултатно и скъпо.
Борисов изтъкна още, че по време на сегашното управление безработицата е достигнала рекордно високо ниво от 13%. В същото време милиарди се харчат, за да се осигурят няколко хиляди работни места, подчерта председателят на ГЕРБ. Той добави още, че предвид наближаващите избори е готов на дебат с лидера на социалистите, но след като Сергей Станишев  определи като какъв ще дебатира-като председател на БСП, кандидат за евродепутат или министър-председател на страната.