Някои училища вече са на ръба да преминат към дистанционно обучение

Заразяват се все повече учители и ученици

29.09.2021 | 19:00 Редактор: Тодор Петров

Някои училища в страната вече са на ръба да се върнат към дистанционното обучение. 

Над 13% от учениците в столичното 119-о училище отсъстват. Двама учители са с Ковид-19. В клас не са влезли още 10 преподаватели и 170 ученици заради здравословни причини. 

"В момента най-много отсъстващи имаме в 5 клас, при 10-годишните ученици, където почти 40 процента от 5 клас отсъстват. Вчера получихме първото голямо затруднение, защото изведнъж 10 човека се обадиха, че ще отсъстват и това създаде невъзможност за гъвкавост. При по-голям брой отсъстващи учители е много трудно да се намери бързо решаване на ситуацията. Освен това и колегите също се притесняват да заместват по-дълго време, защото влизат в още повече класове", заяви директорът Диян Стаматов.

Отсъстващите ученици ще наваксат изпуснатия материал чрез онлайн платформата. 

"Едно е да работят в клас, друго е вкъщи сами. Наваксването е въпрос на лична воля и усилия", посочи учителят по български език и литература Цеца Петрова. 

А в 119-о училището тези дни ще се обсъди и евентуално преминаване към дистанционно обучение. 

"Колкото и да неприятно за всички ни онлайн обучението, ако това се налага - няма място да бъде отлагано, защото ще стане по-трудно за всички", смята Петрова. 

Подобна е ситуацията и в Разград. Под карантина са поставени 50 ученици от Природоматематическата гимназия в града заради контакт със заразени съученици.

Вижте повече в репортажа на Даяна Георгиева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Гнидоооо
преди 2 години
Стаматов, ти *** платена винаги си искал дистанционно обучение! Сигнализирай за неуместен коментар