ЦИК още търси 1600 машини за вота на 14 ноември (ОБОБЩЕНИЕ)

Продължава регистрацията за участие в изборите 

28.09.2021 | 17:36 Редактор: Георги Донков

Месец и половина преди изборите ЦИК прекрати обществената поръчка за доставка на допълнителни 1600 машини за гласуване. Причината – предложените оферти надвишават с над 400 хиляди лева средствата, с които разполага комисията. Очаква се да бъде обявена нова поръчка, но не е ясно дали тя ще бъде с по-висока прогнозна стойност или ще бъдат закупени по-малко машини. 

"От тук нататък комисията ще прецени как да продължи. При всички положения комисията ще направи всичко възможно да осигури допълнителни устройства. Дори и това да не се случи, ще направим всичко възможно да преминат добре изборите", каза говорителят на ЦИК Цветозар Томов. 

А казусът с поръчка на нови машини не попречи не регистрацията на партиите и коалициите за изборите на 14 ноември. С новото име коалицията "Изправи се БГ! Ние идваме!", с нови две партии в състава ѝ, формацията внесе подписи за участие в парламентарния вот. Този път те са готови на преговори за правителство още преди сформирането на парламента  

Своите документи в битката за място в следващото Народно събрание внесоха и от партия МИР. Със свои кандидати както в парламентарната, така и в президентската битка влиза и партия Възраждане. Формацията очаква този път да прескочи 4% бариера. 

Вижте още в репортажа на на Виктор Дремсизов. 

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК