Проф. Витанов: София и Пловдив бавно се поддават на Ковид-19

Кастингът за мой заместник свърши - не се появи такъв, обяви математикът

27.09.2021 | 12:37 Редактор: Елеонора Танева
Проф. Витанов: София и Пловдив бавно се поддават на Ковид-19

Ковид-19 се разпространява все повече из страната, макар и с бавни темпове. Това става ясно от публикация на математика проф. Николай Витанов във Facebook.

"Днес базовото репродуктивно число е 1.022. Не можа да падне под 1 в края на седмицата. Обхватът на заразата се разширява, но бавно. Очакванията са през седмицата това да продължи. София и Пловдив още не са с дифузно разпространение на заразата. Това крепи положението. Но София-град и Пловдив не са във виолетовата зона. С което ситуацията се удържа засега. Но се наблюдава бавно поддаване", съобщи математикът.

Той подчертава, че ситуацията не се е променила от края на миналата седмица, не се очаква много да се промени и в следващите 3 дни. Една от причините била, че мерките, макар и често пренебрегвани, все пак се спазват от доста хора. 

"Кърджали се очаква да се изоглави и за някое време да е в по-благоприятна ситуация", прогнозира математикът. 

Той подчерта, че никой от хейтърите му не се е осмелил да заеме мястото му и да прави прогнози. 

"Днес е 27 септември. Кастингът за мой заместник свърши - не се появи такъв. От 1 октомври теоремата на Витанов за некадърността на хейтърите влиза в сила. А самият Витанов, следвайки стратегията си за бавно напускане на полето на анализите и прогнозите, що се отнася до публичните комуникационни канали, ще обяви официално какво ще е намалението на анализите и прогнозите, идващи по тези канали", уточнява Витанов.  

Снимка: Facebook

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК