Жители на с. Лозен блокираха кръстовище заради недовършен път

Според Областното пътно управление-Пазарджик няма средства за приключване на ремонта

26.09.2021 | 19:42 Редактор: Юлия Христова

Протест затвори за час главния път от Велинград към магистрала „Тракия“. Десетки жители на пазарджишкото село Лозен блокираха движението, заради спрения ремонт на пътя Пазарджик – Костенец. Протестиращите настояват за незабавни мерки за пускане на пътната отсечка преди зимата.

Близо половин година пътят от село Звъничево до Септември е затворен за движение. Ремонтните дейности започнаха през април. Два месеца по-късно работата спира, а строителните машини са изтеглени. Жителите на Лозен настояват за незабавни действия от страна на държавата. 

"Вече не търпим. Писна ни да ни лъжат. Беше до края на юни, после стана до юли. Сега е догодина април", казаха протестиращите.

"Обходните маршрути са страшно опасни, защото са с дупки, с вкопани канали и просто трябва по някакъв начин, по най-бързия начин фирмите, които работят по пътя да бъде отворен. Това е нашето искане", допълниха те.

"Вече не се издържа. Докато в момента протеста е мирен, в един момент знаете как е може и да ескалира, ако продължават така", заяви кметът на Лозен Дойчин Анчев.

Според Областното пътно управление-Пазарджик няма средства за приключване на ремонта. Затова протестиращите решиха да подпомогнат държавата финансово. 

Протестиращите дадоха срок от един месец на държавата ремонтът да бъде приключен. В противен случай те се заканиха с ефективни протести всеки ден. 

Вижте повече в репортажа на кореспондентите ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК