Рашидов: Борисов щеше да е добър президент - мачо, хубав, с опит, харесван в чужбина

"Статуквото е това - умните хора да управляват държавата", посочи бившият културен министър

24.09.2021 | 21:17 Редактор: Жаклина Иванова

Замърсената политическа среда: Кой ще определи почтените хора?

"Една голяма партия като ГЕРБ винаги има кандидат за президент. ГЕРБ има една много умна стратегия. Когато се обяви кандидатура, се явява машина, която произвежда мръсотия. Малко преди изборите ГЕРБ ще излезе и ще обяви своя кандидат", заяви бившият министър на културата Вежди Рашидов в студиото на "Денят ON AIR".

А дали е възможно Борисов да бъде кандидат за президент, Рашидов смята, че твърде много усилия са били положени, за да се омърсят образа му.

"Решихме да омърсим един 10-годишен български премиер. Борисов е морален човек. Той щеше да бъде добър президент, ако беше затворил големия шлем. Мачо, хубав, с опит - харесван от международната общност. С тези контакти нямаше да е лош президент", каза бившият културен министър.

"Тези последни два парламента са падението. Борисов е опитен политик. Видяхме какъв панаир беше печелившата партия в началото да бъде изолирана. Децата на статуквото определят статуквото", коментира още той.

Рашидов уточни, че в момента не става дума за това кой ще победи. Има един победител и това е българският народ.

"Трябва да спрат войните на генералите. Като мъдри мъже, в името на българската държава и на националните цели, да сведат глави. Личното "репчене" не носи дивиденти. Има много грешни послания, които разделят обществото", обясни той пред Bulgaria ON AIR.

И добави, че има много хора, които единствено говорят.

"Свидетел съм как направихме служебно правителство от хора, чиято единствена мисия в живота е, да плюят. Какво оставяме зад гърба ни? 45-ият парламент беше десертът - арогантност, наглост", каза Рашидов.

"Някой си играе на статукво и на нестатукво. В държавата имаме нужда да си играем на разум, държавническо поведение и мислене за общественото. ГЕРБ има опит в това", категоричен е събеседникът.

Рашидов изрази мнение, че трябва да управляват разумните хора в политиката.

"ДПС е постоянна партия. Те са предвидими. БСП е стара партия. ГЕРБ също набра опит в управлението. Статуквото е това - умните хора да управляват държавата", подчерта бившият министър на културата.

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

4
1 rate up comment rate down comment 0
Един от Тримата
преди 1 месец
Като президент ще е Същия ***.... Сигнализирай за неуместен коментар
3
2 rate up comment rate down comment 1
Анонимен
преди 1 месец
2
2 rate up comment rate down comment 0
Деливерски
преди 1 месец
Този говори като стара латерна за "Мачо",който вече дава фира и бяга от въпроса защо като обеща не се кандитатира за президент.Аланкоолу,много вода изтече в софийския канал.Днес всички резерви в герб за към "Дондуков"-2,се крият като съсли,защото никой няма топки да застане срещу истинският български генерал за поста президент! В.Р.чети внимателно: На 14-ноември,България ще избира свой президент! Румен Радев,отново ще влезе в кабинета си за още ПЕТ години! Другото,е лай, лай ***! Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 1
dai te mu
преди 1 месец