Шумен или Каспичан? Референдум решава съдбата на село Мадара

Право на глас имат 827 жители

24.09.2021 | 18:08 Редактор: Искра Ангелова

Да остане в община Шумен или да премине към по-малката община Каспичан? Това ще решават в неделя жителите на село Мадара. А те все още са разделени в мненията си.

Борбата за финансова независимост от община Шумен и самостоятелен бюджет за Мадара е основната причина кметът на селото да организира местен референдум. Нагласите сред местните жители са противоречиви.

"Това е инициатива единствено на кмета, с манипулация на хората. И то повече възрастните, не е наясно казано какво ще става. Той настройва хората един срещу друг, създават се интриги", каза Валентин Вълчев.

Точно преди 20 години селото се отделя отново с референдум от община Каспичан. За този период в селото на инвестирани над 2,2 милиона лева в инфраструктурни проекти, но въпреки това кметът е недоволен.

"Всичките кметства в община Каспичан са на самостоятелни бюджети, те са разпоредители с бюджетни средства. От справките, които съм направил, е видно, че в община Каспичан селата получават два пъти повече, почти всяко село получават два пъти повече от селата в община Шумен като бюджети", сподели кметът на село Мадара Неделчо Неделчев.

Право на глас в неделя имат 827 жители на селото.

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК