Нинова: Независимостта е отстояване на националния суверенитет

Достойнството на България е задължение най-вече на българските политици, смята тя

22.09.2021 | 12:07 Редактор: Тодор Петров
Нинова: Независимостта е отстояване на националния суверенитет

Независимостта е преди всичко отстояване на националния суверенитет, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова пред Паметника на независимостта на пл. "Княз Александър I", където поднесе венци по случай днешния празник.

"Честит празник на Независимостта на всички наши сънародници, където и да са по света. Днес е ден за българско самочувствие и уважение към държавниците, които проявиха смелост и дипломатически умения преди 113 години. В Манифеста на княз Фердинанд, прочетен в Търново, пише, че България е достойна да бъде равноправен член в семейството на цивилизованите народи. Да, достойна е била тогава, достойна е и сега", посочи председателят на социалистите.

"Но това достойнство трябва да се доказва всеки ден. И то е задължение най-вече на българските политици. Националният суверенитет и българският национален интерес да ни водят във всяка мисъл и действие. Те могат да бъдат защитавани само от смели държавници дипломати. Компромиси в политиката са възможни, но никога компромис с българския национален суверенитет", каза още Нинова.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК