Радев: От нашата воля и усилия зависи опазването на свободата и независимостта

Нека помним, че предците ни избраха заедно да градят съдбата, призова президентът

22.09.2021 | 11:52 Редактор: Георги Донков
Радев: От нашата воля и усилия зависи опазването на свободата и независимостта

На тържествена церемония по случай 113-годишнина от обявяването на Независимостта на България във Велико Търново президентът Румен Радев поздрави всички българи по повод днешния празник.

"Възраждането и триумфът на българската държавност са неделима част от паметта и духа на Велико Търново – нашата историческа и духовна столица. Неслучайно преди 113 години прокламацията за независимостта огласява именно старопрестолните улици и обявява, че българската държава заема своето достойно и равнопоставено място на европейската и световна сцена. Че възродена България не ще бъде подвластна вече на никого", каза в словото си президентът.

"От нашата единна воля и задружни усилия зависи да опазваме независимостта и свободата на родината", подчерта той.

"На кръстопътя на нашия нов ден нека помним, че нашите предци завинаги избраха заедно да градят съдбата си и своето бъдеще на свободни и независими хора. Наш дълг е да пазим и почитаме този свят завет. От нашата единна воля и задружни усилия зависи да опазваме свободата и независимостта на Родината, за да останат онази основа, от която да черпят вяра и сили идните поколения. Да живее свободна и независима България" , завърши държавният глава.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК