48-годишен антиваксър почина от Ковид-19 в Благоевград

Той е бил десет дни у дома в тежко състояние

21.09.2021 | 16:16 Редактор: Искра Ангелова
48-годишен антиваксър почина от Ковид-19 в Благоевград

48-годишен мъж от Благоевград е починал от коронавирус, съобщи днес на заседанието на Областния кризисен щаб директорът на РЗИ-Благоевград д-р Калоян Калоянов.

"Той е антиваксър, категорично е отричал съществуването на заболяването и се е съмнявал в ефективността на ваксините. Десет дни е бил вкъщи в тежко състояние. В последните дни е потърсил лекарска помощ. За съжаление, изходът е летален. Приятелката му също е била положителна, влезнала е в болница и го е изкарала леко", каза още д-р Калоянов и призова за по-бързи темпове на ваксинация.

По думите му 86 061 са направените ваксини на територията на областта, с което заемаме седмо място в страната по брой имунизирани. Като процентно съотношение – 16.5%. 

"Имаме достатъчно ваксини. На много от ваксините обаче скоро ще изтече срокът на годност, правят се постъпки и за дарения на съседни страни", каза още той, цитиран от БНР.

130 са новозаразените днес в областта, най-много са в Благоевград – 40. Заболеваемостта е 363 на 100 000 души. В болница са настанени 264 души, шестима от които са в интензивни отделения. Днес предстои да бъдат открити още легла за лечение на Ковид болни в лечебните заведения от област Благоевград.

"За момента нямаме напрежение за липса на легла за хора, които желаят да бъдат хоспитализирани. Все още имаме колеги, които не са ваксинирани, както и такива, които отказват да влизат в Ковид отделенията, има и недостиг на кадри, което е проблем", допълни директорът на РЗИ-Благоевград.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


3
1 rate up comment rate down comment 1
Хжж
преди 2 години
Дончо,Дончо...Що кълнеш бе? Нямаш ли деца? Сигнализирай за неуместен коментар
2
4 rate up comment rate down comment 3
бай Колю
преди 2 години
Защо лепвате етикети на хората бе МАРУЛИ!! Това , че не си е сложил нещото не го прави някакъв си!!! Сигнализирай за неуместен коментар
1
5 rate up comment rate down comment 9
Дончо
преди 2 години
Толкова сте елементарни с това антиваксър. Не си бил сложил ваксина. И аз не съм, изкарах го тежко, месец и половина преди това нито личната, нито лекар от РЗИ искаше да ми постави ваксина. Ама не ги обиждам и не им се сърдя. Напротив! Пожелавим на близките ви свещи да палят с парите изкарани от тая статия! Сигнализирай за неуместен коментар