Голям концерт и безплатни входове за празника на София

Почитаме паметта на светите мъченици София, Вяра, Надежда и Любов

17.09.2021 | 07:20 Редактор: Тодор Петров
Голям концерт и безплатни входове за празника на София

На 17 септември, когато църквата почита паметта на светите мъченици София, Вяра, Надежда и Любов, се чества Денят на София. Денят е обявен за празник на града с решение на Столичния общински съвет от 25 март 1992 г. 

Столичната община по традиция ще връчи nаградите за ярки постижения в областта на културата. За първи път ще се проведе голям концерт на открито, посветен на празника на града.

Музикалното събитие "Честит празник, София!" започва в 18:00 часа в Южен парк-2 зад музея "Земята и хората". Концертът е с вход свободен до запълване на разрешения капацитет на седящите места и ще се проведе при спазване на всички противоепидемични мерки.

За Деня на София общинският Регионален исторически музей и зоопаркът ще работят с вход свободен. 

За втора поредна година столичани и гостите на града ще се срещнат с различни изкуства в столичното метро. Мотриса от третия метродиаметър ще се превърне в движеща се сцена за съвременен танц, кино, театър на движението, изпълнения на класическата музика, градска мода, трикинг, електронен бийт и илюзии, които ще се редуват при всеки пробег от "Красно село" до "Горна баня", както и на избрани метростанции. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК