Радев към кабинета "Янев 2": Ще ви организират протести, стачки, компромати

Ще е необходимо да се полагат още усилия да се решат кризите, отговори Янев

16.09.2021 | 13:35 Редактор: Елеонора Танева

За втори път в рамките на една година и за трети откакто е президент Румен Радев назначи служебно правителство. За първи път в най-новата ни история изпълнителната власт се предава от служебен кабинет на служебен кабинет.

"В този сложен за цялото общество момент моят избор е отново върху вас. Вие вече доказахте, че имате характера не само да се изправите срещу тежкото наследство, но и да работите за бъдещето на България", обърна се към служебните министри Радев.

Служебен министър-председател отново ще бъде Стефан Янев.

"Гласувате ни доверие, което от името на новия служебен кабинет обещавам да бъде оправдано по най-добрия начин", отговори Янев.

Във втория кабинет "Янев" има само три рокади. Нови ръководители има в министерствата на икономиката, финансите и транспорта. Следващите месеци на управление няма да са леки нито за оставащите, нито за новите министри, предупреди държавния глава.

"Разбрахте, че разграждането на олигархичната система изисква много усилия. Ще се хвърлят огромни ресурси. Ще ви организират протести, стачки, компромати, ще ви товарят с греховете на старата власт", предупреди Радев.

"Предстоят тежки месеци и ще е необходимо да се полагат още усилия да се решат кризите. Трябва да се управляват наличните кризи и да се предотвратяват нови такива", добави Янев.

Отново на този служебен кабинет основната задача е подготовката на предсрочните избори на 14 ноември.

Вижте повече в репортажа на Виктор Дремсизов.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК