Професия "пожарникар" - чест, готовност на саможертва и работа със сърце

За постигнати високи резултати бяха наградени общо 522-ма служители на пожарната

14.09.2021 | 22:13 Редактор: Десислава Атанасова

Днес пожарникарите отбелязват професионалния си празник. За постигнати високи резултати бяха наградени общо 522-ма служители на дирекцията. 

"Радвам се за наградата, че усилията са оценени", споделя директорът на РДПБЗН Перник комисар Борис Борисов.

Комисар Борисов работи в Пожарната вече близо 18 години. Започнал е като редови пожарникар и е минал през всички нива, за да стигне до ръководител на Регионалната дирекция в Перник.

"Най-трудното, всичко е трудно в нашата работа. Въпросът е човек да го работи със сърце", категоричен е комисар Борисов.

И навръх професионалния си празник колегите на комисар Борисов се борят с два горски пожара. Единият - на територията на Община Трън, другият в Община Брезник. През последните месеци сериозно изпитание за уменията и силите на пожарникарите са именно горските пожари. 

"Тази година сме реагирали на повече от 35 000 сигнала, голяма част от тях - критични, като пожара в Рила, Родопите над Лъки – там нашите момчета и момичета показаха, че умеят да реагират добре", отбеляза директорът на ГДПБЗН Главен комисар Николай Николов.

По повод празника на българските пожарникари беше отслужен църковен ритуал и бяха поднесени венци и цветя пред мемориалната плоча на загиналите при изпълнение на служебния си дълг огнеборци.

На церемонията присъстваха президентът Румен Радев и ръководствата на вътрешното министерство и на главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението".

Вижте повече в репортажа на Даниела Владимирова. 

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК