Тийнейджър помага на пожарникари с програма за проследяване на пламъците

Всеки може да съдейства за намаляване на щетите от природните бедствия

09.09.2021 | 10:42 Редактор: Елеонора Танева
Тийнейджър помага на пожарникари с програма за проследяване на пламъците

Всяка година в Калифорния бушуват хиляди пожари. Опустошителните последствия от тях остават отпечатък с години. Повечето пожари често първо са забелязвани от мотористи и полицаи, които ги докладват на пътната полиция.

"През миналото лято бях в Мамут по време на пожара. Димът от този пожар навлезе в града и причини проблеми за цялото население. Заинтересувах от пожарите и започнах да работя върху начин, с който да се споделя информацията за пожарите от момента на възникването им", заяви Бенет Кедроски. Той е създател на @CalFireBot. 

Този бот събира информацията от доклада на пътна полиция и я публикува в Twitter, показвайки региона на пожара, полицейския доклад, и линк към мястото, където огънят гори, съобщава bloombergtv.bg.

Всеки ден @CalFireBot туитва около сто пъти.

Този бот е от полза не само за хората, които са застрашени от пожари, но и за пожарната, която може да бъде предупредена за възможни пожари.

"Местната пожарна се свърза с мен. Те ми благодариха за бота и споделиха, че им е от помощ", доволен е тийнейджърът за своя принос в борбата с природните бедствия.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК