От Helpbook: Центърът на Русе никога не е бил в такова лошо състояние

Активизирайте се, господин кмете, заместници и администрация, се настоява в сигнала

14.09.2021 | 15:04 Редактор: Анисия Иванова
От Helpbook: Центърът на Русе никога не е бил в такова лошо състояние

Редовен потребител на платформата Helpbook.info се обърна чрез нас към администрацията и кмета на Русе относно множество проблеми в града.

Знакова улица в идеалния център от доста време се е превърнала в "идеалния паркинг“, а около Общината районът е силно замърсен. Контейнери за смет зеят отворени, тъй като отдавна са амортизирани и се нуждаят от подмяна, но очевидно никой не обръща внимание и в резултат на това се разпространяват миризми, мухи, гризачи и нечистотии.

Тротоарите са обрасли с трева, косене не се извършва, въпреки че това е в централната част на града.

„В пресечната част на ул. „Муткурова“ с ул. „Петко Д. Петков“ от десет години има нерегламентирана стоянка на таксита. Въпреки исканията на граждани и таксиметрови шофьори отпреди няколко години тя да се утвърди като легитимна и да се определи броят на автомобили, които могат да престояват и да обслужват граждани с решение на Общината и Общинския съвет, резултат няма. Всъщност, резултатът е друг – натрупване на таксиметрови автомобили, шум от високо говорещи и използващи нерядко нецензурни думи и спорещи шофьори, нечистота и замърсяване на въздуха, което притеснява и тревожи гражданите, живеещи в съседство в жилищни блокове“.

Според автора на сигнала кметското ръководство и общинска администрация трябва да предприемат действия за хигиенизиране, подмяна на контейнерите за отпадъци с нови чрез фирмата, извозваща отпадъците, нужни са и нови за разделно събиране на хартия, пластмаса, метал и стъкло, да се регулира паркирането на автомобили, да се прецени дали е възможно да се легитимира на това място стоянка на таксита, да се мие улицата и площадките за контейнери".

Нашият потребител с главни букви е изписал последния абзац от сигнала си: „Град Русе – "малката Виена“ – в тази централна част от града никога не е бил в такова лошо състояние – тънещ в мръсотия и тревясали тротоари! И това е само на няколко минути път от сградата на кметството! Събудете се и се активизирайте, господин кмете, заместници и администрация“!

Снимка: Helpbook

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК