Разкриха огромни нарушения в строежа на АМ "Хемус" и 10 язовирни стени (ОБНОВЕНА)

Министрите Комитова и Петков изнесоха скандални данни 

09.09.2021 | 13:36 Редактор: Тодор Петров

Министрите на регионалното развитие Виолета Комитова и на икономиката Кирил Петков изнесоха данни за незаконно строителство на автомагистрала "Хемус" и язовирни стени.

Три участъка от новостроящата се магистрала "Хемус" и 10 ремонтирани язовира са незаконни. Три са проблемните участъци, според ДНСК. Строи се незаконно, тъй като няма приключило отчуждаване и издадено разрешение за строеж.

"Прави се без разрешение за строеж и няма фирма, която да отговаря за това. Дефектите, които се явяват и по други магистрали и пътища, се състоят в тази тайна - земната основа под асфалта не е подготвена по правилата и не се носи отговорност за нея", обясни Комитова.

Петков заяви, че 10 язовирни стени са построени без строителни книжа. Той отхвърли възможността да става въпрос за текущи ремонти и обяви, че ще сезира прокуратурата.

"Кой може да поеме отговорността, ако тези стени се напукат? Това са чисто нови излети стени и те са направени без строителни документи. Виждаме написани на ръка заповеди. Смятам още днес да уволня и последния от членовете, който е бил по това време", настоя той.

Министър Петков ще сезира прокуратурата за незаконните ремонти и ще уволни още днес последния член от стария екип на борда на директорите на Държавната консолидационна компания.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК