Депутат от БСП: ДБ ни казаха, че трябва да се изиграе цирк пред българите

"Истината е, че нашите очаквания бяха този мандат да бъде реализиран", заяви Иван Иванов

07.09.2021 | 20:51 Редактор: Искра Ангелова

Очаквано - БСП върна нереализиран мандат. Сгодиха ли се партиите на статуквото? 

"Истината е, че нашите очаквания бяха този мандат да бъде реализиран. Нямахме никакво намерение да го връщаме днес, но в крайна сметка всички разумни усилия, които положихме да обединим тези, които не намериха общ език при връчването на първия мандат, не стигнаха до този завършек, който очаквахме. Основната причина за това е, че тези партии определено излъгаха българските граждани със своите призиви за промяна, излизане от този модел, който ГЕРБ наложи 12 години", каза депутатът Иван Иванов от БСП в студиото на "Денят ON AIR".

По думите му, когато е наближило времето за даването за третия мандат - партиите на промяната са се опитали да правят задкулисни разговори.

"Истинските виновници може да ги наречем Христо Иванов и г-н Атанасов, които идваха в нашата стая, за да ни убеждават, че трябва да се изиграе един цирк пред българските граждани - "Дайте да дадем мандата на г-жа Манолова" и покрай нея може да се създаде някакво правителство". Това беше невъзможно, тъй като противоречи на Конституцията. И никоя партия няма право да извива ръцете на президента. Преценката беше негова и беше правилна", допълни Иванов в ефира на Bulgaria ON AIR.

Народният представител припомни, че "Демократична България" отказаха преговори с партията на Нинова.

"Всеки, който е наблюдавал бюджетния процес, знае, че актуализацията на бюджета се приема с определени политики и мнозинство. Всички тези обвинения, които ни бяха отправени днес, са в резултат на тяхната политическа немощ. БСП винаги ще подкрепя предложения, които са свързани с увеличаването на доходите на българските пенсионери. Ние дадохме глътна въздух на българските пенсионери", коментира социалистът.

Иван Иванов подчерта, че са увеличили парите за майчинството и са подкрепили предложението на "Има такъв народ" за актуализацията и минималния размер на пенсиите.

"От БСП знаем какви предизвикателства очакват българските граждани - предстоят предсрочни избори, Ковид кризата ще бъде в своя пик, цените на парното растат и няма да има кой да поеме политическата отговорност. Нашата партия е последователна, тя си има своите приоритети. Датата на изборите зависи от президента. Този парламент не може да приеме един закон", добави той.

Очаквайте видео.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК